Landskrona tar guld i grenen bästa samarbete med föreningar. Det slår riksföreningen Sveriges Föreningar fast och delar ut sitt pris Gyllene koppen.

Ivar Scotte från Sveriges Föreningar besökte Landskrona för att träffa Kjell Thoresson, fritids- och kulturchef; Stefan Johansson, biträdande stadsdirektör och Gunnar Nilsson från Lisa, en samorganisation för Landskrona idrotten.

– Föreningarna är viktiga för oss, sa Kjell Thoresson, chef för fritids- och kulturförvaltningen i Landskrona, vid ett möte med medier i stadshuset på tisdagen.

– Vi vill visa att föreningslivet är viktigt och särskilt i integrationssammanhang, sa Stefan Johansson, kommunens biträdande stadsdirektör.

Det gjorde Landskrona i sin ansökan och staden får därför 2016 års pris av Sveriges Föreningar, en riksorganisation av lokala paraplyföreningar.

– 32 kommuner hade ansökt, sa Ivar Scotte, som sitter i organisationens jury, som berömde särskilt stadens långsiktiga arbete med att stärka föreningslivet.

Själva priset är en guldfärgad kopp. Kaffet är den självklara mötespunkten för föreningar.

Landskrona tar guld i föreningsvänlighet år 2016