Sveriges Föreningar har utsett Halmstads kommun till årets kommun år 2018. 27 kommuner nominerades till priset.
”Vi är verkligen både glada och stolta över att kommunen får detta pris. Det civila samhället och föreningslivet är en viktig del av Halmstads samhällsutveckling, kring bland annat inkludering och för att skapa goda arrangemang och aktiviteter. Vi ska vara en god partner till föreningarna i deras arbete och det är inte bara kommunen som är pristagare utan det är lika mycket ett pris till den flora av föreningar som verkar i Halmstads kommun” säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.
Utmärkelsen ”Gyllene koppen” delades ut på Eldsjälsgalan den 20 februari 2019 i Halmstad